Search
Close this search box.
ANNONS

Kaoset mynnade ut i 78 miljoner och en finsk butik

Kaoset mynnade ut i 78 miljoner och en finsk butik
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

ANNONS

Vi rapporterade strax innan jul om kaoset hos prylbutiken CoolStuff. Ett julstรถk utan dess like som enligt grundarna skulle leda till ca 80 miljoner kronor i fรถrsรคljning. Nu nรคr rรถran lagt sig rรคknade de ihop 78 miljoner i omsรคttning, en siffra som รคr strax under budget men medgrundaren av CoolStuff, Kajsa Knapp, sรคger sig vara nรถjd. Resultatet hamnade pรฅ 3 miljoner och detta var tydligen som vรคntat.

Nรคtbutiken CoolStuff har under de senaste รฅren expanderat till flertalet andra lรคnder och satsningarna dรคr ser ut att gรฅ bra. Vi fรฅr ta del av fรถrdelningen lรคnderna emellan och av de 78 miljonerna ser omsรคttningsfรถrdelningen ut som nedan. Siffrorna inom parentes รคr fรถrmodligen inte exakta dรฅ vi rรคknat ut dem baklรคnges.

  • Sverige: 47% (37 miljoner)
  • Norge: 22% (17 miljoner)
  • Danmark: 20% (16 miljoner)
  • Tyskland: 7% (5,5 miljoner)
  • Deras fysiska butik i Malmรถ: 4% (3 miljoner)

Fรถr strax รถver ett รฅr sedan stod Sverige fรถr 62 procent av omsรคttningen. Under detta รฅr rรคknar de med att vรคxa 32 procent, totalt sett, och dรคrmed omsรคtta 103 miljoner. Fรถr att klara av denna รถkning och den enorma spik i fรถrsรคljning som sker under julhandeln kommer de att behรถva flytta till nya lokaler. De planerar รคven att gรถra ett resultat pรฅ 5 miljoner fรถr 2012.

CoolStuff finns nu i fem lรคnder

I onsdags lanserades CoolStuff pรฅ den finska marknaden. En marknad som enligt nรคtbutiken ligger ungefรคr 5 รฅr efter oss hรคr i Sverige. Det รคr alltsรฅ en attraktiv tillvรคxtmarknad fรถr CoolStuff och de berรคknar endast att omsรคtta 3,5 miljoner i Finland under 2012.

Nรคr vi frรฅgar CoolStuff hur de ser pรฅ de olika marknaderna framรถver fรฅr vi ta del av deras budgeterade omsรคttningssรถkningar fรถr de olika lรคnderna:

  • Norge +55%
  • Tyskland +45%
  • Danmark +38%
  • Sverige +18%

Detta ger fรถrstรฅs en fingervisning kring hur de ser pรฅ de olika marknaderna. Norge verkar ha stor tillvรคxtpotential medans Sverige ser lite mรคttat ut. Kajsa Knapp har tidigare sagt att Norge รคr helt fantastiskt som e-handelsland. Det ska bli intressant att se hur deras finska nรคtbutik vรคxer under 2012.

Vi snappade upp fรถljande blogginlรคgg med tanke pรฅ e-handel och Finland. Ett inlรคgg som i viss mรฅn hรฅller med CoolStuff kring Finlands utveckling. Samtidigt fรฅr vi veta att Googles sรถk anvรคnds flitigt i Finland, nรฅgot som borde gagna CoolStuff som รคr duktiga pรฅ sรถkordsmarknadsfรถring.

Vi รถnskar Kajsa Knapp och CoolStuff lycka till i de tusen sjรถarnas land och hoppas att vi fรฅr veta mer om deras Finlandssatsning framรถver.

Dela artikeln: