KidsBrandStore-butik öppnad: ”Säkra på att det blir en hit”

Trots en del teknikstrul var KidsBrandStores grundare nöjda efter smygöppningen av sin första butik i Täby Centrum.

I helgen har KidsBrandStore planerat in en officiell lansering av sin första fysiska butik i Täby Centrum, men redan igår var det dags för en smygöppning.  

- Det är skönt att allt är öppnat och klart. Det har varit en lång process med att få allt klart. Vi är ju en e-handlare i grunden så det här är en helt ny värld. Men det känns spännande, säger medgrundaren Peter Markstedt.

Annons

Fokuserar på ungdomar

Butiken ska under premiärdagen ha haft en hel del besökare och försäljningen kom upp i "en bra bit över" vad KidsBrandStore hade satt upp som budget. Dagens enda problem var att tekniken inte var med riktigt hela vägen. De skärmar som finns uppsatta i butiken är tänkta att ge kunderna tillgång till hela e-handelssortimentet men för närvarande går det bara att ta del av företagets bilder och på så sätt få en uppfattning om konceptet. Problemet ska dock vara åtgärdat inom några veckor.

- Så det är en bit från perfektion men vi är ändå en bra bit längre fram än våra konkurrenter. Det känns som att vi verkligen har gjort en butik som är cool för ungdomarna att besöka.

KidsBrandStores butiker - inom kort planerar företaget att öppna fler - riktar sig i första hand till ungdomar. Storlekarna sträcker sig från 122 till 178 cm, och det är framför allt de större storlekarna som säljer bra.

- Försäljningen gav oss en indikation på att vi inte är ute och cyklar. Så det är positivt. Vi förväntar oss mycket folk när vi öppnar på riktigt i morgon, säger Peter Marstedt.

"Ingenting liknande i Europa"

Under öppningsdagen fick butiken enligt Peter Markstedt besök av ungdomar som fotograferade varor för att sedan skicka bilden till sina föräldrar.

- Så det är precis som vi har förväntat oss - att man tar en bild och sedan skickar till mamma och pappa och skriver att en sådan vill jag ha. Vi är helt säkra på att det här kommer att bli en hit. Det finns ingenting liknande i Europa.

KidsBrandStores nästa butik ska öppna på Kungsmässan i Göteborg den 1 mars 2017.

Bilder från öppningen

Annons

Annons