Kinneviks VD lämnar efter avbruten börsnotering

Kinneviks VD, Lorenzo Grabau, slutar som styrelseordförande i Rocket Internet efter maktkamp.

I november ställde det Rocket Internet-ägda matkasseföretaget Hellofresh in sin planerade börsnoteringen på obestämd tid. Orsaken uppgavs vara brist på intresse från potentiella investerare, men det var ett beslut som inte alla parter var överens om.

Enligt tyska Manager Magazin ska det ha uppstått en maktkamp i Rocket Internets styrelse kring noteringen av matkassebolaget. Oliver Samwer, Rocket Internets VD, ville börsnotera bolaget men Kinnevik, som äger 14 procent av Rocket Internet, stretade emot med Kinneviks storägare och styrelseordförande, Cristina Stenbeck, i spetsen.

Annons

Sitter kvar i styrelsen

Enligt Di Digital ska ägarbråket nu även ha lett till att Kinneviks VD, Lorenzo Grabau, lämnar posten som ordförande i Rocket Internet. Han kommer dock att sitta kvar i styrelsen, något som Rocket Internet tillkännager i ett pressmeddelande.

Kinnevik har valt att inte kommentera ärendet närmare men klart är att Marcus Englert, som enligt Manager Magazin har nära band till Oliver Samwer, tar över rollen som ordförande.

Annons