Klarna i topp-10 när CNBC listar de 50 hetaste företagen

Det svenska betalföretaget hamnar på plats åtta när en av världens största nyhetskanaler listar de företag som de anser har revolutionerat sin bransch.

Klarnas globala expansion är i full gång och en av de mest intressanta marknaderna för betalföretaget just nu är USA. En jättemarknad där Klarna lanserade sin betallösning under förra året och enligt bolaget själva är man det snabbast växande paymentsbolaget någonsin i landet när det gäller de första sex månaderna.

Och framgångarna på andra sidan pölen har inte gått helt obemärkt förbi. När CNBC, en av världens största nyhetskanaler för i huvudsak finans- och ekonominyheter, idag släppte sin fjärde upplaga av den årliga listan, Disruptor 50 list, kvalar Klarna nämligen in på topp-10.

Annons

Hamnar före Spotify

I listan presenterar CNBC privata företag från 15 olika branscher som de anser har revolutionerat och vänt upp och ner på spelreglerna i sin bransch, och som har potential att bli ett mångmiljardbolag.

Toppar listan gör Uber följt av Airbnb och Ezetap, en indisk version av betalföretaget Square som vill förenkla mobila betalningar. Klarna hamnar på en hedrande åttonde plats före andra välkända företag som Snapchat och svenska Spotify på plats 25.

Annons