Klarna lanserar supersnabba lån för e-handlare

"Återbetalningen baseras på din försäljning".

E-handelsjätten Amazon har länge erbjudit sina handlare att ta mindre lån för att exempelvis kunna köpa in ett större parti produkter, för att kunna möta efterfrågan under julhandeln. Nu lanserar betalleverantören Klarna ett liknande initiativ kallat Boost.

LÄS ÄVEN: Miljarder i lån bakom marknadsplatsens tillväxt

Annons
Annons

Tanken är att Boost ska stödja små och medelstora handlare i att accelerera tillväxten.

- På Klarna ser våra handlare som partners och frågar regelbundet vad mer vi kan göra för att hjälpa till att lösa deras vardagliga problem. För SMEs är tillgången till finansiering för mindre uppgraderingar av butiken eller för att attrahera nya kunder alltid överst på listan, säger Robin Hammar, produktchef för Boost, i ett pressmeddelande.

"Mycket positiv återkoppling"

Den nya funktionen hittar man i Klarnas Merchant Portal och där ska e-handlare med några enkla klick få tillgång till finansiering. Det ska enligt Klarna bara ta några minuter att ansöka om ett lån och man ska få in pengarna på kontot nästa dag.

- Med lanseringen av Boost är vi glada att kunna erbjuda den efterfrågade finansieringen samtidigt som vi ser till att hela låneprocessen, från ansökan och till full återbetalning, är smoooth. Vi har testat den här produkten under en tid och återkopplingen från handlare över flera marknader har varit mycket positiv och uppmuntrande, så värdet vi levererar till dem är tydligt, säger Robin Hammar.

Ingen försäljning, ingen återbetalning

Kostnaden för lånet ska enkelt gå att se vid ansökan och Klarna lovar att inga andra avgifter tillkommer. Precis som Amazon så har Klarna förstås en bra insikt i e-handlarens finanser, vilket bidrar till att göra processen smidig. Återbetalningen sker även automatiskt baserat på e-handlarens dagliga försäljning.

- Återbetalningen baseras på din försäljning. Detta betyder att om du under en kortare period inte har någon försäljning, behöver ingen återbetalning göras för dessa dagar, skriver Klarna på sajten om Boost.

Lånen ska ligga mellan 50 000 kronor och en miljon. Boost finns för närvarande i Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Sverige, Tyskland och Österrike för utvalda handlare, och kommer att vara tillgängligt för alla från början av december.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!