Köp en mjukiskorv i Snapchats nya e-handel

Satsar på e-handel i appen.

Det sociala nätverket Snapchat, som vägrar bli en del av Zuckerberg-imperiet, har haft det tufft den senaste tiden. Sedan bolaget börsintroducerades har aktiekursen för det mesta dalat. Instagram har samtidigt kopierat hela Snapchat-konceptet och efter det samlat på sig fler användare än konkurrenten.

LÄS ÄVEN: Instagrams kopia av Snapchat nu större än konkurrenten

Annons

Nu meddelar tidningen AdAge att Snapchat ger sig in i e-handelsvärlden. Redan 2015 ryktades Snapchat satsa på e-handel men det visade sig då endast handla om att sälja produkter på Amazon. Denna gång är det dock på riktigt och Snapchat har nu börjat sälja fysiska produkter inuti sin mobila app.

LÄS ÄVEN: Snapchat drygar ut kassan med lite E-handel

Den nya e-handeln ska finnas inuti sektionen Discover, eller Upptäck, där olika mediebolag visar upp sitt innehåll. En ny ikon med namnet "Store" ska nu finnas där, och inuti den hitta man en fullt fungerande e-handel.

I e-handeln ska det gå att köpa mjukisdjur i form av Snapchats välkända dansande varmkorv. Även företagets spöklogotyp, samt flera andra emojis, ska också gå att få som tryck på olika produkter.

Ingen lämnar appen

Köpen ska genomföras inuti appen så användaren inte behöver lämna Snapchat. Enligt källor till AdAge ska detta vara ett första steg att testa e-handel i appen som sedan kan expanderas till fler områden, och då även låta andra företag sälja saker i Snapchat. Företaget har tidigare gjort vissa försök med e-handel men kunderna har då alltid fått avsluta köpet utanför själva appen.

Snapchat sägs kämpa med lönsamheten och e-handel är förstås ett nytt sätt att dra in pengar till bolaget.

Annons