Köpte Hemtex av ICA – planerar att öppna 20 nya butiker

"Är villiga att investera".

För Hemtex del blev 2018 ett år då både omsättningen och resultatet sjönk mot året innan, och tidigare i veckan meddelade ICA Gruppen att heminredningsföretaget säljs i sin helhet.

LÄS ÄVEN: Ica säljer Hemtex - gör reaförlust på 400 miljoner

Annons

Den nya ägaren är det norska hemtextilföretaget Kid Interiør, som nu har intervjuats av tidningen Market om sina planer för det nyförvärvade bolaget. Bland annat tänker bolaget fortsätta den påbörjade stängningen av 13 olönsamma Hemtex-butiker i år. Tio av de aktuella butikerna ligger i Sverige och tre i Finland. Sex av dem har redan stängt.

- Hemtex jobbar med att städa upp i butiksnätet och har fortfarande ambitionen att stänga några butiker. Det är på Hemtex initiativ och vi litar på deras beslut, säger Anders Fjeld, vd på Kid Interiør, till Market.

Blir kvar som varumärke

Hemtex-butikerna kommer inte att göras om till Kid-butiker, utan det etablerade varumärket lever kvar. Hemtex, som för närvarande har 141 fysiska butiker, kommer även fortsättningsvis att drivas från Sverige.

De kommande åren ska Hemtex även bygga ut sitt butiksnät med 20 nya butiker. Planen är att företaget år 2023 ska omsätta 1 125 miljoner norska kronor, vilket kan jämföras med de 944 norska miljoner som företaget omsätter i dag.

- Vi är villiga att investera i Hemtex. Det kommer att bli en otroligt rolig resa, säger Anders Fjeld.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!