Krisande modejätte ska sälja på ASOS: ”Måste reparera skadan”

Ny e-handelsplan.

Den brittiska modekedjan Topshop ska de kommande åren stänga ett antal butiker samt lägga hundratals miljoner på att renovera dem som blir kvar. Planen är att reformera hela varumärket, och i det arbetet ingår även en större satsning på bolagets e-handelsverksamhet.

"Har uppenbarligen gjort saker fel"

Enligt flera internationella medier kommer Topshops produkter bland annat att säljas via e-handelsföretaget Asos, vilket beskrivs som ett helt nytt erbjudande. Retail-Week berättar att samarbetet ska göra det möjligt för Topshops kunder att beställa via Asos på morgonen och sedan få varorna levererade samma kväll.

Annons

I en intervju med Daily Mail ska Topshops storägare Philip Green ha sagt att Topshop behöver lägga om sin strategi för att anpassa sig till framtidens handel.

- Vi har uppenbarligen gjort saker på fel sätt. Nu måste vi reparera skadan från de senaste åren, uppges han ha sagt i ett uttalande till tidningen.

Kan beställas från Sverige

Enligt modemagasinet Vogue har Topshop sedan tidigare samarbetat med aktörer som Selfridges och Net-a-Porter. Företagets produkter finns också hos e-handelsföretag som Zalando och svenska Nelly.com.

LÄS ÄVEN: Nelly.com och Topshop gör gemensam storsatsning

Vouge meddelar att Asos Topshop-sortiment inte kommer att finnas tillgängligt för beställningar från USA, Norge, Israel, Finland och Danmark. Det innebär alltså att det borde bli fritt fram för svenska konsumenter att lägga en beställning.

LÄS ÄVEN: Lindex börjar sälja på ASOS

Annons