Kund hotad efter enstjärnig recension på Amazon

Ombads ta bort recensionen - annars skulle en anställd bli av med jobbet.

Även om de flesta e-handlare förstås vill slippa dåliga recensioner avstår förhoppningsvis de flesta från att bötfälla eller hota kunder som gett bolaget en dålig recension. Men tyvärr förekommer dessa något märkliga varianter, och ett hot var precis vad som väntade Matthew Garrett när han recenserade säkerheten på ett Internet-uppkopplat eluttag som han hade köpt från en säljare på Amazon. 

Eftersom uttaget saknar säkerhetsspärrar ska det vara enkelt för personer med rätt kunskaper att ta över elen i hemmet. Detta eftersom trafiken till och från eluttaget varit helt öppen för attack när ägaren försökt styra elen utan att vara hemma.

Annons

- Det ser ut som att produkten är krypterad men i verkligheten är den inte det alls, förklarar Garrett i sin recension.

"Snälla hjälp mig"

Matthew Garrett, som till vardags arbetar med datasäkerhet, gav uttaget en enstjärning recension, och det dröjde inte länge förrän reaktionerna från säljaren kom som ett brev på posten, skriver Tech Crunch.

- Nu skyller min chef det här på mig och han säger att om jag inte får bort den här dåliga recensionen så kommer jag bli uppsagd. Snälla hjälp mig. Kan du vara så snäll och ändra recensionen till en bra? skrev säljaren.

Garrett meddelade att han inte tänkte ta bort sin recension förrän säkerhetsfelet på den aktuella produkten hade åtgärdats, och fick inom kort besked om att säljaren tänkte anmäla Garrett till Amazon om inget hände. Garrett lät sig dock inte skrämmas.

- Om jag trodde att det fanns en realistisk chans att människor blev av med jobbet för något jag hade skrivit så hade det fått mig att tänka om. Men å andra sidan, attityden många företag har angående att ge kunderna korrekt information om produkternas säkerhet är skrämmande i sig själv.

Amazon, som tidigare ska ha kastat ut en säljare för liknande hot, har tackat nej till att kommentera händelsen med hänvisning till kundernas integritet.

Annons