Kursböcker skickades med PostNord – byttes ut mot Fantomentidningar

"Det är ganska uppenbart att han eller hon som kört postbilen har öppnat paketet och bytt ut böckerna till Fantomentidningar".

De otroliga historierna om PostNord tycks aldrig ta slut. Efter skräckhistorierna om chauffören som misshandlade en medtrafikant och om tyskläraren Bengts paket som loopade sex gånger, har nu ännu en osannolik händelse uppdagats.

Den här gången började det med att Camilla Sverin sålde sina gamla kursböcker, enligt henne värda 2000 kronor, på Blocket. Böckerna skickades iväg i ett paket som Camilla Sverin gjort av en Ica-kasse, runt vilken hon hade virat rosa silvertejp.

Annons
Annons

Paketet var kvar - böckerna borta

Men när leveransen kom fram var tejpen kvar - men böckerna borta. I kassen låg istället en hög med Fantomentidningar.

- Det är ganska uppenbart att han eller hon som kört postbilen har öppnat paketet och bytt ut böckerna till Fantomentidningar, säger hon till Aftonbladet.

Var inget skämt

Historien uppdagades när mottagaren av paketet skickade ett sms med frågan ”Var är de riktiga böckerna?” och en bild på Fantomentidningarna inlagda i Camilla Sverins paket. 

- Vad fan, tänkte jag och skrev tillbaka och frågade om hon skojade, berättar Camilla.

Men något skämt var det hela alltså inte. Tvärt om hade paketet sett ut som att det redan öppnats när mottagaren fick det och ovanpå hade PostNord klistrat en hälsning som löd: “Ditt paket har blivit skadat under transporten, vi ber om ursäkt”.

- Man blir ju jättearg, det är frustrerande. Man kan inte göra så mycket åt det, konstaterar Camilla Sverin.

Och hon säger att även mottagaren är upprörd över det som hänt.

- Hon ville ju ha sina böcker, hon har redan börjat skolan. Hon är irriterad och arg. 

Annons
Annons

Gick inte att reklamera

När Camilla Sverin försökte reklamera försändelsen hos PostNord, så fick hon nobben. Orsaken var att hennes paket bara var skickat med vanlig frankering och för att kunna reklamera måste man skicka försändelsen som ett paket från posten. Ett misstag som hon däremot inte kommer att göra om i framtiden.

- Då får man skicka så att man får en chans att få tillbaka pengarna. Det är så tråkigt att sådant här händer. Man kan inte ens lita på dem, och Postnord är det enda sättet man kan skicka på. Så blir det så här, att någon snor böckerna, det är jättetråkigt.

“Vill inte spekulera i vad som har hänt”

Och även Maria Ibsén, pressansvarig på PostNord, tycker att händelsen låter märklig.

- Det låter verkligen jättekonstigt, jag kan inte ens spekulera i vad som har hänt. Jag har aldrig hört om något liknande, säger hon till Aftonbladet.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!