Lekia fyller hålet efter Toys R Us: ”Ingen glädje i det som skett”

Tar hand om konkurrentens kunder och etablerar nya butiker.

Butikskedjan Lekia, som även bedriver e-handel i Sverige och Norge, uttalar sig nu om konkurrenten Top-Toys konkurs. En konkurs som betyder att butikerna BR och Toys R Us lägger ner sina verksamheter i Sverige, Danmark och Finland.

LÄS ÄVEN: Gick ej att rädda: Toys R Us konkar i Sverige och Danmark

Annons

- För aktörer med djupare insikt i leksaksbranschen kom inte konkursen som någon större överraskning. Från Lekias sida känner vi ingen glädje i det som skett. Många kunder, anställda och leverantörer drabbas hårt av det som skett, samtidigt som många fullt naturligt ställer sig frågan om det verkligen går att driva specialiserade leksaksbutiker i dagens snabbt föränderliga detaljhandelsmarknad, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Lekia vill med sitt uttalande förmedla två saker. För det första att konkursen inte betyder att Lekia kommer satsa mindre på den fysiska handeln, utan snarare mer.

- Vi avser att för lång tid framöver finnas etablerade på alla intressanta handelsplatser i landet där förutsättningar finns för välskötta och inspirerande butiker drivna av engagerade handlare. Samtidigt kompletterar vi den fysiska butiken med näthandel i både Sverige och Norge, där vi erbjuder våra kunder ett ännu bredare sortiment för upphämtning i butik eller leverans hem.

"En betydande mängd nya butiker"

Företaget ska, i och med Top-Toys konkurs, nu även titta på en omfattande nyetablering för att täcka upp de områden som kommer att stå utan leksaksbutiker.

- Vi kan i skrivande stund inte specificera det exakta antalet ny- eller ometableringar men ser utrymme för en betydande mängd nya butiker.

Tar emot BR och Toys R Us varor

Det andra Lekia vill berätta är att de kommer att ta hand om kunderna som hamnat i kläm efter den danska leksaksjättens konkurs.

- Tidigare kunder hos BR och Toys R Us kommer tas väl om hand av Lekias butiker, där vi gör vad vi kan för att inga konsumenter ska drabbas av problem. Under perioden 3/1–31/1 2019 tar samtliga Lekia-butiker i Sverige hand om byten på varor inköpta hos BR eller Toys R Us, meddelar Lekia.

LÄS ÄVEN: Stor e-handlare vill köpa delar av leksaksjättens konkursbo

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!