Lekmer rullar ut hemleverans på kvällen i Stockholm

Qliro Groups barn- och babybutik vill att företagets leveranser ska ske på kundens villkor.

I helgen berättade vi att hemleveranser verkar bli allt vanligare bland svenska e-handlare, och knappt hann veckan börja innan första nyheten på området presenterades.

Nu kan nämligen kunder i Stockholmsområdet beställa från Lekmer och få sina varor hemlevererade mellan klockan 17 och 22. Satsningen sker i samarbete med leverantören Budbee, som sedan tidigare i år även levererar åt matkassebolaget Middagsfrid.

Annons
Annons

- Leveransen är en mycket viktig del av kundupplevelsen. Att kunna leverera paketet direkt till dörren när kunderna faktiskt är hemma, många gånger efter arbetstid, är en viktig ingrediens i upplevelsen av ett lyckat onlineköp, säger Niklas Jarl, VD och medgrundare av Lekmer.se.

"En bra och bekväm lösning"

Enligt Niklas Jarl är det viktigt att kunderna kan välja mellan flera leveransalternativ och han ser framför sig att Lekmer kommer att fortsätta att utveckla sina leveransalternativ ytterligare i framtiden. Tidigare har företaget bland annat satsat på så kallade bakluckeleveranser i samarbete med Volvo.

- Bra frakt- och leveransalternativ är ett avgörande konkurrensmedel för alla e-handlare gentemot den fysiska handeln. När köerna dessutom ringlar sig allt längre på många utlämningsställen och man inte har möjlighet att ta emot paket dagtid hemma är expressleverans kvällstid en bra och bekväm lösning för alla barnfamiljer. Det är en självklarhet att leveransen måste kunna ske på kundens villkor, inte på våra eller fraktbolagets.

Lekmers hemleveranser i Stockholmsområdet kommer att vara kostnadsfria för kunder som handlar för över 1 000 kronor. För mindre köp kostar samma tjänst 99 kronor. Lekmers hemleveranser under dagtid, som är tillgängliga även utanför Stockholm, kostar 299 kronor och sker i samarbete med PostNord.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!