Lekmers VD lämnar för att bli VD på Skånska Byggvaror

Oscar Tjärnberg tar över VD-stolen hos byggjätten.

Häromveckan kunde vi avslöja att Lekmer varslat personal efter att nätbutiken sålts av ifrån Qliro Group. Ny ägare är e-handeln Babyshop som nu drar ner på personalen hos sitt nyförvärv.

- De som fått beskedet är duktiga och kompetenta människor som kommer ha lätt att komma vidare, sade Marcus Tagesson då till Ehandel.se.

Annons

Nu står det klart att Lekmers VD Oscar Tjärnberg går till Skånska Byggvaror där han kommer att få samma titel. Oscar går alltså ifrån att sälja leksaker till att nu kränga byggvaror på nätet.

- Oscar är en erfaren ledare och VD inom Skandinavisk e-handel, han har bred kompetens och stor erfarenhet av att skapa moderna framgångsrika verksamheter inom e-handel. Vi är väldigt glada att välkomna Oscar som VD för Skånska Byggvaror, säger Mattias Ankarberg, VD för Byggmax Group.

"Fem fantastiska år"

Nuvarande VD:n Anders Johansson Eickhoff väljer att lämna bolaget efter fem år på Skånska Byggvaror.

- Efter snart fem fantastiska och mycket intensiva år är det dags att lämna över till nästa sprinter. Vi har genomfört en spännande resa på Skånska Byggvaror och när företaget ska ta nästa steg i utvecklingen känns det naturligt att lämna över till Oscar som kommer att ta Skånska Byggvaror till nästa nivå, säger Anders Johansson Eickhoff.

Oscar Tjärnberg tillträder sin nya roll den 1 oktober i år och kommer även att ingå i koncernledningen i Byggmax Group, som äger Skånska Byggvaror sedan 2016.

Annons