Leverantören lanserar Swish: ”Bland de första i Sverige”

Får automatiskt Swish som betalmetod.

Häromdagen kunde vi berätta att Storm Commerce gav sina e-handelskunder en koppling till CDON Marketplace, vilket skulle ge dem en extra försäljningskanal och ett större underlag med potentiella kunder.

LÄS ÄVEN: Plattform ger butiker automatisk plats på marknadsplats

Annons

Nu lanserar en annan plattformsleverantör, Vendre, en annan integrationsnyhet. Företaget har nämligen integrerat Swish som betalmetod. Trots att företaget är ganska litet sett till antal e-handelskunder, enligt Ehandelsindex, ska Vendre vara en av de första plattformsleverantörerna att erbjuda detta.

- Integrationen innebär att våra kunders butiker från och med nu kan erbjuda Swish som betalmetod i kassan. Allt som krävs är en implementering med anpassning till respektive butik, säger Gabriel Nordström, försäljningschef på Vendre, i ett pressmeddelande.

Lämpligt om man är mobile first

Integrationen innebär att alla nya kunder automatiskt får tillgång till Swish, men de måste fortfarande upprätta ett separat avtal med betalleverantören. Även Vendres befintliga kunder har förstås möjlighet att aktivera Swish. 

LÄS ÄVEN: Partykungen lägger själv in Swish i Klarnas kassa

Gabriel Nordström menar att satsningen på Swish kan komma väl till pass inte minst för e-handlare som får in en stor andel av sina order via en mobiltelefon.

- Vi är stolta över att Vendres plattform är bland de första i Sverige att erbjuda sina slutkunder en ännu bättre kassa och köpupplevelse, säger Gabriel Nordström.

LÄS ÄVEN: Mobiltelefonerna står nu för 50 procent av alla order

Vendres integration till Swish har utvecklats i samarbete med e-handelsföretaget Harmoniq.se.

Annons

Förtydligande: Det finns fler plattformsleverantörer som erbjuder en integration med Swish, Quickbutik är ett exempel.  

Annons