Logistikföretag expanderar – hämtar ny chef från Bring

Ska "leda arbetet med större och mer komplexa uppdrag".

Widrikssons Åkeri, som tidigare i år ingick ett logistiksamarbete med Coops e-handel, meddelar i dag i ett pressmeddelande att bolaget är inne i en tillväxtfas och att man därför har tillsatt en ny operativ chef. Åkeriet beskriver sig själv som en av Sveriges största privata varudistributörer och fokuserar särskilt mycket på “hållbar distribution för näthandel”.

Var Brings regionchef i Stockholm

Den nya operativa chefen, som bland annat ska “leda arbetet med större och mer komplexa uppdrag” heter Magnus Andersson. Han uppges ha en lång erfarenhet från transportbranschen, och kommer närmast från jobbet som regionchef för Stockholm på Bring Sverige.

Annons

- Jag tycker att det ska bli otroligt roligt och spännande att få vara med och utveckla Widrikssons. Det är de små detaljerna som gör skillnad och jag ser fram emot att tillsammans med produktionsteamet fortsätta att utveckla servicegraden och leveransupplevelsen för Widrikssons kunder, säger Magnus Andersson om sin nya tjänst.

"Behovet av hållbar logistik ökar"

Widrikssons Åkeris VD, som själv började på bolaget så sent som i januari, beskriver i pressmeddelandet rekryteringen av Magnus Andersson som “strategisk”.

- Jag är mycket glad att Magnus tackat ja till att leda vår operativa verksamhet. Behovet av hållbara logistiklösningar ökar samtidigt som kraven på dess utformning blir högre och högre. Magnus gedigna erfarenhet av att leda verksamheter under de här förutsättningarna är väldigt nyttiga för oss i vår fortsatta expansion, kommenterar Johan Nyblom, VD för Widrikssons Åkeri.

Magnus Andersson börjar på sitt nya jobb den 9 oktober i år.

Annons