Lykos aktie drogs med i H&M-raset – lyfte lagom till jul

VD:n berättar om de första skakiga veckorna.

Efter en tids spekulationer var det den 12 december till slut dags för Lyko att noteras på börsen. Valet föll på Nasdaq och under öppningsdagen stängde aktien på 51,50 kronor, vilket kan jämföras med de 50 kronor som en aktie kostade samma morgon.

LÄS ÄVEN: Ryktet stämde - Lyko till börsen

Annons

"H&M-rapporten påverkade hela retail"

Nu har några veckor hunnit passera, och Lykos vd Joanna Hummel kan konstatera att det har gått både uppåt och neråt i Lykos resa på börsen. Ett par dagar efter premiären släppte nämligen H&M sin omtalade rapport, vilket fick konsekvenser även för Lykos del.

- Vi har haft en fin utveckling på kursen på aktien - inte minst under senare delen av den här veckan. För en dryg vecka sedan släppte H&M sin rapport som självklart påverkade hela retail där även vår kurs sjönk. Allt detta då deras rapport skapar viss förväntan på vår utveckling, skriver Joanna Hummel i ett mejl till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: H&M tappar i butik och på börsen - satsar nu på Tmall

E-handel hjälper till

H&M-effekten höll Lykos aktie under 50 kronors-strecket fram till den 18 december, då utvecklingen vände igen. Den 22 december var aktien uppe i 54 kronor och i dag har priset höjts ytterligare till cirka 55 kronor.

- Jag är nöjd med vår utveckling under december. Fysisk retail har det tufft och där är det bra med vår frisörverksamhet såväl som med vår onlineverksamhet, skriver Joanna Hummel.

Annons