MQ:s resultat störtdyker: ”Har varit en svag försäljning”

Somrigt gick inte hem.

MQ har visat upp svaga siffror i en rad rapporter och när modekedjan i dag presenterar sina siffror för sitt tredje kvartal, är det en liknande utveckling som visas upp.

Bolaget omsatte under kvartalet 380 miljoner kronor, vilket är ett tapp på drygt åtta procent jämfört med samma kvartal föregående år. Samtidigt sjönk rörelseresultatet kraftigt, från 28 miljoner under Q3 förra året till minus fyra miljoner nu.

Annons

- Det har varit en svag försäljning under kvartalet där det fortsatt varit hög aktivitet med erbjudanden på marknaden. För vår del är det somriga kategorier i sortimentet som haft en särdeles svag utveckling och då dessa kategorier står för en stor andel av försäljningen i perioden påverkar det naturligt hela vårt resultat, kommenterar vd och koncernchef Ingvar Larsson i rapporten.

"Avgörande med en stark e-handel"

I slutet av kvartalet lanserade MQ en ny e-handel, som är tänkt att få fart på försäljningen framöver. Enligt företaget har den nya nätbutiken redan genererat bra försäljning.

- Från första lanseringsdagen har vår nya e-handel visat påtaglig förbättring inom flertalet områden såsom konvertering och ökade snittköp. Vi är övertygade om att en stark e-handel är en betydelsefull och avgörande faktor för att lyckas framåt.

Modekedjan har också inlett ett samarbete med H&M:s koncept Afound, som framöver ska sälja utvalda produkter från MQ:s sortiment. Afound blir MQ:s första marknadsplats-samarbete.

LÄS ÄVEN: MQ börjar sälja på marknadsplats

Har stängt fysiska butiker

Som en annan del i sitt digitala fokus har bolaget stängt ett antal av systerkedjan Joys butiker.

- Våra initiativ inom ramen för vårt strukturella åtgärdsprogram löper på med full kraft. Personalminskningar, organisatoriska förändringar och avtalsförhandlingar har genomförts, som är anpassade för att på bästa sätt möta de utmaningar och möjligheter vi står inför. Vidare har Joy-organisationen integrerats i vårt gemensamma kontor, fyra Joy-butiker har stängts, fem stängs under juni och ytterligare fyra butiker kommer att stänga i september, skriver Ingvar Larsson.

MQ:s tredje kvartal avser mars, april och maj 2019.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!