Magnus Fredin blir ny chef för CDON Marketplace

CDON.com stärker satsningen på CDON Marketplace genom rekryteringen av Magnus Fredin som ny Head of Marketplace, samt vice VD för CDON.com.

För nästan exakt ett år sedan utsåg e-handelsbolaget Qliro Group, då CDON Group, Patrik Settlin till ny VD för CDON.com. Det i en satsning på bolagets marknadsplats CDON Marketplace.

Nu stärker man upp positionerna ytterligare genom rekryteringen av Magnus Fredin som ny Head of Marketplace samt vice VD för CDON.com.

Annons

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Magnus Fredin till CDON.com. Magnus har en bred kompetens och erfarenhet från att både leda internationella e-handelsbolag och att leverera affärskritiska tjänster till dem. Med Patrik Settlin som VD för CDON.com och Magnus Fredin som Head of Marketplace och vice VD formar vi ett starkt ledningsteam som matchar bolagets ambitiösa mål, säger Paul Fischbein, VD och koncernchef för Qliro Group.

En drivande roll

Magnus Fredin kommer närmast från e-handelsgruppen The Luxury Kids Group där han idag är VD för e-handelsbutikerna Babyshop, som nyligen köpt upp norska Babyshop.no, och för några månader sedan den brittiska konkurrenten Alexandalexa.

Magnus Fredin, som även varit global försäljningschef för Klarna, tar över rollen som chef för Marketplace efter Ted Boman som valt att gå vidare mot nya utmaningar.

– CDON.com är ett välkänt e-handelsbolag med hög ambition. Jag känner bolaget väl efter många år som både kund och leverantör. Nu ser jag fram emot att ta en drivande roll i den fortsatta utvecklingen av CDON Marketplace, säger Magnus Fredin.

Annons