Maj gick inte alls så dåligt som man skulle kunna tro

Analysavdelningen levererar kall hård fakta.

Ehandel.se skickade tidigare idag ut vårt Analysbrev för maj månad. Ett nyhetsbrev som tar tempen på svensk e-handel via vår tjänst Ehandel.se Analytics, som är gratis att gå med i som e-handlare.

Temperaturen har minst sagt varit hög under maj och detta satte sina spår i början av månaden. Den andra veckan i maj stod försäljningen i princip stilla för att i slutet av månaden återhämta sig igen.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Prisa gudarna - kunderna har hittat tillbaka till e-handeln!

När Analysbrevet sammanfattar hela den förra månaden ser det dock inte så dåligt ut som man skulle kunna tro. April bjöd som ni kanske minns på en tillväxt på 18 procent och maj låg bara två procentenheter under, med en försäljningstillväxt på 16 procent.

Maj växte med 16 procent

Förra månaden så förutspådde vi dock att maj skulle bli en riktigt bra månad, något den kanske inte nådde upp till nu med tanke på värmeböljan, men det var alltså ändå en respektabel tillväxt. Enligt vår egen e-handelsexpert Joakim Andersen så har vi mobiltelefonerna att tacka för att månaden inte blev ett rejält magplask.

- Trots en riktig katastrofvecka när värmeböljan slog till så har månaden visat en god försäljningsutveckling för svenska e-handlare. När vi tittar närmare på de olika enheterna, som kunderna e-handlar med, så står det samtidigt klart att e-handlarna förmodligen har mobiltelefonen att tacka för den stabila orderingången. Mobilerna stod nämligen för 51 procent av alla order under maj, säger Joakim Andersen.

Här kan du prenumerera på vårt månatliga Analysbrev.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!