Just nu: Mathem säljer vin i samarbete med Winefinder

Mathem har inlett ett samarbete med Winefinder: "Vill förenkla för våra kunder".

Under eftermiddagen blev det klart att Mathem inleder ett samarbete med e-handlaren Winefinder. Via en speciell avdelning på Mathems sida kan kunder som är över 20 år beställa viner för hemleverans.

- Ja, det är väldigt nytt. Ungefär två timmar gammalt. Vi vill förenkla livet för våra kunder genom att erbjuda kvalitativa varor, säger Tomas Kull, VD på Mathem.

Annons

Gör insats för miljön 

Kunderna kan lägga hela beställningen på Mathem.se, men får göra två betalningar - en för livsmedel hos Mathem och en för drycken från Winefinder.

- Det är en shop in shop-lösning som vi och Winefinder har tillsammans, förklarar Tomas Kull.

Så sent som i dag kunde Ehandel.se avslöja att ett nytt lagförslag hotar att stoppa all e-handel med alkohol, men enligt Tomas Kull ligger satsningen ligger helt i linje med vad kunderna vill ha. Dessutom kan Mathem göra en insats för miljön genom att använda sina 250 bilar till att även köra ut Winefinders beställningar, menar han.

- Det finns absolut en efterfrågan. Vi försöker att lyssna på våra kunders önskemål.

"Jobbar med högkvalitativa viner"

I dagsläget finns det ungefär 500 viner att välja på för de kunder som beställer från Winefinder via Mathem. Servicen blir tillgänglig för alla Mathems områden som får leveranser under onsdagar och lördagar, vilket är de dagar som vinleveranserna ska äga rum. Tomas Kull menar att det handlar om 99,9 procent av Mathems kundområden.

Är det på något sätt kontroversiellt för er att sälja vin på nätet? När Citygross inledde samarbete med Winefinder resulterade det i en polisanmälan.

- Ja, men den lades ju ner sen. Vinet finns ju dessutom utomlands till det skickas från Winefinders lager till kunden. Vi jobbar dessutom inte med lådviner utan med högkvalitativa produkter, avslutar Tomas Kull.

LÄS ÄVEN: 

Annons

Ny lag ska förbjuda e-handeln med alkohol

Nätvinhandlarna om dråpslaget: "Finns ingen rättslig grund"

Annons