Matjätten stänger sin e-handel under Black Friday

Ny trend?

Förra året så fick vi se en modehandlare stänga ner sin nätbutik helt under Black Friday. Vilket förmodligen är den ultimata protesten mot den köphets som pågår under denna vecka.

LÄS ÄVEN: E-handlare håller stängt under hela Black Friday

Annons

Nu meddelar nätmatjätten Mat.se, som ägs av Axfood, att även de kommer att stänga sin e-handel under fredagen.

- Genom att stänga vår e-handel under prime time på fredag och istället uppmuntra till kylskåpsrensning hoppas vi både på att skapa debatt och att få fler konsumenter att tänka till en extra gång innan köp, säger Ylva Bruzelius, hållbarhetsansvarig på Mat.se, i ett pressmeddelande.

"Tagit fram en guide"

Mat.se meddelar att det varje år slängs cirka 19 kilo “fullt ätbar mat” per person och att 26 kilo mat och dryck hälls ut i slasken. Ett hushåll sägs kunna spara 3 000 - 6 000 kronor om året på att minska sitt svinn.

- Vi har tagit fram en guide, som ligger på vår hemsida, för hur man kan trolla fram en festmåltid genom att rensa i skafferi och kylskåp. Det är ett bra och enkelt sätt att dryga ut hushållskassan och bidra till minskad klimatpåverkan, säger Ylva Bruzelius.

E-handelsföretaget ska just nu jobba med ett stort projekt, tillsammans med RISE (Research Institute of Sweden), där man kartlägger koldioxidutsläpp ända ner på produktnivå.

LÄS ÄVEN: Mat.se i unikt samarbete kring klimatdata

- En av våra starkaste drivkrafter är hållbarhet och vi brinner extra mycket för att minska matsvinnet och informera våra kunder om hur deras mathandling påverkar klimatet, säger Ylva Bruzelius.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!