Matsmart bjuder kunderna på chips efter finsk brevmiss

Rapea tarjous - 95% alennus?

De som prenumererar på Matsmarts nyhetsbrev möttes i dag av en lite annorlunda approach. Hela brevet var nämligen på finska, vilket innebar att det för de flesta nog var ganska svårt att förstå vilken information bolaget ville framföra.

- Ja, det var helt enkelt ett mänskligt handhavande som gjorde att fel mail gick ut. Det skulle ju till våra finska kunder och inte till de svenska, säger Matsmarts vd Karl Andersson till Ehandel.se.

Annons

Gav säljkick i Finland

Karl Andersson satt på tunnelbanan hem från jobbet när han upptäckte att fel mail gick ut, och företaget kunde därför åtgärda missen ganska så omgående. Lösningen blev att helt enkelt skicka ut ett nytt mail - denna gång på svenska.

LÄS ÄVEN: Nyhetsbrevet som blev fel men gjorde stor succé

En lite lustig effekt av det för hastiga marknadsföringsdraget är enligt Karl Andersson att finsktalande personer i Sverige nu har fått upp ögonen för att Matsmart även finns i Finland.

- De verkar ha hunnit tipsa sina vänner i Finland för vi fick direkt flera beställningar därifrån, säger han.

"Ville vända till positivt"

Om någon till äventyrs tog illa upp av det finska brevutskicket, väntade plåster på såren i brev nummer två. Kunder som handlar från Matsmart i dag får nämligen en påse chips på köpet.

- Vi försöker att tänka annorlunda. Istället för att bara säga att vi är ledsna för det som hände, ville vi vända situationen till något positivt. Vi vill förstås göra rätt och behålla en god relation till våra kunder.

Hur många påsar chips får ni dela ut nu, tror du?

- Haha, det blir nog ett par stycken. Eller ganska många.

Annons

Annons