Matveteran ger Matsmart internationell kompetens

Det snabbväxande e-handelsföretaget plockar in Krishan Kent som senior rådgivare.

Matsmart, som är värderat till nära 117 miljoner kronor efter en nyemission, siktar i år på att omsätta minst 80 miljoner kronor. Och bolaget är på god väg. Under årets andra kvartal såg Matsmart en ökning på cirka 200 procent.

I oktober är det dags för en Norge-lansering i skarpt läge och nu förstärker e-handelsbolaget med en veteran inom livsmedelsbranschen.

Annons

– Krishan kommer att tillföra mycket, inte minst genom sin djupa förståelse för konsumentvarumarknaden såväl nationellt som internationellt. Han blir samtidigt ett mycket kompetent bollplank till oss i strategiska frågor, säger Karl Andersson, vd på Matsmart.

Locka leverantörer och konsumenter

Krishan Kent har 20 år bakom sig i ledande positioner inom livsmedelsbranschen, bland annat inom inköp, varuförsörjning, strategiska inköp, hållbarhet och finans. Hans senaste position är Director Group Procurement på Orkla, ett företag han tillhört de senaste 14 åren, och i november tillträder han som VD på Piwa Food.

Som senior rådgivare på Matsmart kommer han att bidra i den strategiska processen och ska bland annat hjälpa företaget att nå ut till fler leverantörer och konsumenter.

– Idén är fantastisk, den ger konsumenten möjlighet att köpa tjänliga varor till förmånliga priser. Samtidigt hjälper Matsmart industrin med att reducera kostnaderna för matsvinnet, ett problem som diskuteras flitigt i branschen. Matsmart är ett viktigt alternativ till att slänga varor, säger Krishan Kent.

Annons