Media Markts moderbolag köper upp rysk E-handel

Media Markts moderbolag, Media Saturn Group, vill se till att stärka sin position på den ryska e-handelsmarknaden. Detta är något de tidigare meddelat då de valt att inte expandera till Norge, istället skulle man satsa på Kina, Turkiet och Ryssland. Nu berättar Media Saturn att de köpt upp den ryska e-handeln 003.ru, som inte oväntat säljer hemelektronik.

Företaget 003.ru, som grundades år 2000 av Vladislav Oulendeev, ska vara en av landets ledande återförsäljare inom hemelektronik och har sitt huvudkontor i Moskva.

003.ru beskrivs som det fjärde mest kända hemelektronikföretaget på nätet bland de ryska konsumenterna och under 2011 hade man en omsättning på cirka 20 miljoner euro och ett 50-tal anställda.

Annons
Annons

– Vi är glada över att nu kunna erbjuda våra ryska kunder inte bara möjligheten att handla i våra konventionella butiker och via vår multikanalplattform www.mediamarkt.ru utan också kunna köpa produkter från ett annat onlinealternativ, säger Media Saturns koncernchef Horst Norberg i en kommentar.

Företaget 003.ru kommer att fortsätta att drivas vidare i nuvarande regi och utvecklas ytterligare under sitt eget välkända varumärke. Företagets grundare Vladislav Oulendeev kommer också att finnas kvar.

– Vårt mål är att positionera vårt nya dotterbolag i Ryssland som en prisvärd detaljist på nätet ungefär som redcoon i Västeuropa, förklarar Horst Norberg och pekar på att det ”know-how” som redcoon besitter kommer att användas för att utveckla det nya köpet.

Media Saturn gick in på den ryska marknaden år 2006 och för närvarande har man 37 varuhus i landet samt e-handelsplattformen www.mediamarkt.ru, som lanserades förra året. I fjol omsatte, enligt Media Saturn, det ryska dotterbolaget 873 miljoner euro.

Ryssland väntas vara en av de e-handelsmarknader som kommer att växa mest under den närmaste tiden. Ryssland är med sina 142 miljoner invånare helt enkelt en het potatis som många e-handlare vill ta i.

Sverige verkar inte vara en lika het potatis då Media Markt fortfarande inte har en svensk e-handel. Det ska dock lanseras en nätbutik under andra halvan av detta år.

Källor: Press, Market

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!