Meds succéstart: ”Flera hundra order varje dag”

Apotea-utmanaren avancerar.

För ungefär en månad sedan gick startskottet för det nya nätapoteket Meds, som skulle ta upp kampen med Apotea. Planen var att bli störst i branschen inom fem års tid.

LÄS ÄVEN: Så ska utmanaren Meds bli Sveriges största nätapotek

Annons

Nu har det nya e-handelsföretaget varit igång i en månad, och av en artikel i tidningen Market att döma har starten varit lyckad.

- Det har gått över förväntan, med flera hundra order varje dag över hela landet, säger grundaren Björn Thorngren till Market.

Slutade marknadsföra för att hinna med

För inte så länge sedan avslöjade livsmedelsjätten Axfood också en kommande satsning på ett nätapotek, som skulle få namnet Apohem.

LÄS ÄVEN: Här är namnet på Axfoods nya nätapotek

Meds plan för att stå sig i den växande konkurrensen har varit att satsa på snabba leveranser. I Stockholm med närförorter klarar Meds enligt egen uppgift att leverera inom en timme från beställning, och i delar av Sverige sker leveransen samma dag. Något som uppenbarligen har välkomnats av kunderna.

- Ett tag var vi tvungna att slå av på marknadsföringen för att vi inte hann med att få ut alla paket. Jag hade trott att vi skulle skicka mer inom Stockholm till en början, men vi har nått ut till hela landet.

Ska dubbla personalstyrkan i år

Även om hundra order om dagen kanske kan låta mycket, så är det fortfarande en bit ifrån de 30 000 paket på en dag som Apotea nyligen skickade ut. Meds plan framåt är att utöka personalstyrkan och att inleda samarbeten med fler logistikföretag.

- I dag är vi ungefär femton heltidare. När året är förbi tror jag att vi är dubbelt så många, säger Björn Thorngren.

Annons

LÄS ÄVEN: Apotea när drömgräns - 30 000 paket på en dag

Annons