Miljardbolag köper Gymgrossisten av Qliro

Gör sig av med Hälsa & Sport-segmentet.

Qliro Groups resa mot leverantörshållet fortsätter, där de sakta men säkert gör sig av med sina nätbutiker. Koncernen har sedan en tid tillbaka letat köpare till Gymgrossisten som länge brottats med en del problem.

LÄS ÄVEN: Gymgrossisten internrekryterar efter stortapp i ledningen

Annons

Nu är det dock över och livsmedelsföretaget Orkla kommer att ta över Gymgrossisten och det tillhörande segmentet Healh and Sports Nutrition Group (HSNG), som även innefattar butikerna Bodystore och Milebreaker.

- Genom försäljningen av HSNG har Qliro Group nu uppnått den struktur vi såg framför oss när vi reviderade vår strategi i januari. Övergången till online sker snabbare än någonsin tidigare och våra tre kärnverksamheter, CDON Marketplace, Nelly samt Qliro Financial Services, har starka positioner för att dra nytta av detta. Vi kan nu fullt ut fokusera på och investera i våra kärnverksamheter, inklusive att expandera Qliro Financial Services, säger Marcus Lindqvist, VD och koncernchef för Qliro Group, i ett pressmeddelande.

Värderas till 360 miljoner

Köpesumman landar på 360 miljoner kronor och transaktionen förväntas slutföras under det första kvartalet 2018. HSNG-segmentet omsatte under de senaste tolv månaderna nära 800 miljoner kronor.

Precis som vid tidigare försäljningar så kommer HSNG att fortsätta vara samarbetspartner till Qliro Financial Services och CDON Marketplace efter transaktionen.

- Vi ser nu fram emot att fortsätta samarbeta med bolaget som partner till både CDON Marketplace och Qliro Financial Services, säger Marcus Lindqvist.

MISSA INTE: Qliro Group redo att gå vidare: "Nyförvärv ingen omöjlighet"

Annons