Modejätte intog snabbt 24 länder – nu är pengarna slut

"En vacklande finansiering av bolagets starka tillväxt".

Med hjälp av sitt "fast fashion"-koncept och sänkta priser, tog det tyska e-handelsföretaget och lifestyleaktören Lesara fart in på en rad europeiska marknader. Till Sverige kom bolaget 2017 och hade då siktet inställt på att förändra en hel bransch.

LÄS ÄVEN: Nordenchefen om att ta Lesaras snabba mode till Sverige

Annons

Har vänt sig till domstol

Nu verkar det dock som att fast fashion-konceptet har expanderats lite väl snabbt. Enligt flera tyska medier har nämligen Lesara hamnat på obestånd, något som bolaget också bekräftar för Ehandel.se.

- Lesara har ansökt om inledande av (preliminärt) administrativt förfarande vid Charlottenburgs lokala domstol, skriver en talesperon för Lesara i ett mejl till redaktionen.

Den tyska tidningen Handelsblatt skriver att Lesaras brist på pengar redan har lett till att bolaget stängt ner sin spanska sajt, men enligt information från företaget kommer affärsverksamheten att fortsätta som vanligt under den kommande tiden. Det är alltså fortfarande möjligt för kunderna att lägga beställningar på någon av bolagets sajter.

"Kommer att uppnå hållbar lösning" 

Lesara har sedan starten både attraherat investerare och flera gånger prisats för sin snabba tillväxt. Nu finns bolaget på totalt 24 marknader och har cirka 350 anställda.

LÄS ÄVEN: E-handel med snabbt mode lockar miljoner från Northzone

Vad var det som hände?

- Detta steg blev nödvändigt på grund av en vacklande finansiering av bolagets starka tillväxt de senaste månaderna. Under de senaste två åren har Lesara, exempelvis, expanderat till många nya länder som Sverige, Danmark och Frankrike. Vi är övertygade om att vi kommer att uppnå en hållbar lösning för företaget, och dess anställda, som kommer att se till att företaget fortsätter att expandera och växa.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!