MrGizmo-grundarens nya B2B-handel nära 20 miljoner

Genom att sälja mobilreservdelar och tillbehör till företag har e-handeln FHR gått från noll till 19,5 miljoner i omsättning på tre år.

E-handeln FHR producerar och säljer reservdelar till framför allt mobiltelefoner som sedan säljs till företag runt om i Europa. Och det snabbväxande företaget ska inte ha några problem med att nå ut på nya marknader.

- Vi började i Sverige och växte sedan till Norden. I år har vi börjat få kunder i Italien, Tyskland, Österike och Belgien, berättar Andreas Cermak, VD för FHR.

Annons

Andreas Cermak ligger även bakom e-handeln MrGizmo, som också säljer mobilrelaterade produkter. Tanken bakom FHR var att skapa en nischad sajt för försäljning till företag, och hittills har den nyare sajten visat upp en fin utveckling. 2015 landade omsättningen enligt Andreas Cermak på 19,5 miljoner kronor. 

Goda kontakter med Kina

Företagets grundare tror själv att framgångarna beror bland annat på att personerna bakom har gedigen erfarenhet av relationer med Kina, ett land som många av företagets produkter köps in från.

- Vi har nio års erfarenhet av att göra affärer i Kina. Dessutom har vi ett specialanpassat supply management system som vi själva byggt genom 580 timmars kodning, som gör att vi på ett enkelt sätt kan använda oss även av mindre leverantörer i Kina.

I dagsläget driver Andreas Cermak FHR tillsammans med kollegan Linus Hilmgård. Under 2016 är dock planen att företaget ska växa och före årets slut är siktet inställt på att duon ska ha vuxit till en grupp på fem personer.

- Vi försöker optimera så vi har så mycket som möjligt automatiserat och lastbalanserat. Det ersätter mycket manuellt arbete, avslutar Andreas Cermak.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!