Mysterium hos PostNord: Bilmotor försvunnen

Bland alla försvunna paket döljer sig troligen även en bilmotor - fast ingen vet säkert.

Även om PostNord menar att det bara är en bråkdel av alla försändelser som inte kommer fram i tid, har vi vid mer än ett tillfälle kunnat rapportera om brev och paket som har försvunnit på vägen till mottagaren. Men att en bilmotor tappas bort i posthanteringen hör förmodligen trots allt till ovanligheterna.

"Är fortfarande försvunnen"

Men nu är det precis det som har hänt. Bilägaren Erik Fagerberg skickade efter en begagnad motor från Malmö men fick snart information om att den aldrig nådde verkstaden i Göteborg.

Annons
Annons

När verkstaden började undersöka saken fick den först besked om att den var på gång, men några dagar senare stod det klart att så inte var fallet.

- Motorn är fortfarande försvunnen. Verkstaden har ringt och mejlat dagligen till Postnord utan framgång. Jag gissar att de inte vet om den är stulen eller om den bara har hamnat fel, säger Erik Fagerberg till Svenska Dagbladet.

Skickade motor i stålbur

Problemet löstes till slut med att verkstaden beställde en annan motor som för säkerhets skull fick transporteras i en stålbur. Och slutet gott allting gott - Erik Fagerberg hann få sin bil fixad innan verkstaden stängde för semester.

Enligt PostNord är det sällsynt att paket som är stora nog att rymma en bilmotor försvinner på det här sättet.

- Min bild är att det är väldigt ovanligt. Visst händer det att även stora saker anmäls som saknade men de kommer till rätta, säger PostNords kommunikationschef Emma Riblom.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!