När Amazon kommer till Sverige så åker vi utför

Bokstavligen.

Många är övertygade om att e-handelsjätten Amazon kommer till Sverige med sin e-handel. Det enda som är bekräftat är dock att Amazon kommer att etablera serverhallar för sin molnverksamhet i vårt avlånga land.

LÄS ÄVEN: Amazon håller inte på att starta e-handel i Sverige

Annons

E-handlaren ska just nu bygga datacenter på tre platser i landet och en av de större etableringarna för företagets datatjänster är i Eskilstuna. Nu rapporterar kommunen om en lite annorlunda bieffekt av Amazons datacenterinvestering.

"En aktiv roll i de samhällen där vi verkar"

Schaktmassor från byggnationen av Amazon Web Services i Eskilstuna ska nämligen användas till att höja den lokala skidbacken i Vilsta.

- Vi är mycket glada över att vår datacenterinvestering i Sverige kan hjälpa Eskilstuna kommuns strävan att höja skidbacken i Vilsta. Som bolag är vi måna om att ta en aktiv roll i de samhällen där vi verkar, både som ansvarsfull arbetsgivare och som god granne. Vi ser fram emot att njuta av den nya skidbacken tillsammans med Eskilstunas invånare framöver, säger Guido Bartels, Nordenchef på Amazon Web Services, i ett pressmeddelande.

"Bättre förutsättningar för utförsåkning"

För att höja skidbacken behövs helt enkelt en massa material, som dock ska vara oförorenat, och resterna efter Amazons byggnation ska passa perfekt. Totalt kommer skidbacken att kunna höjas med tio meter, vilket i sin tur leder till en trettio meter längre slalombana.

- En höjning av Vilstabacken kommer att leda till att Eskilstunas invånare ges bättre förutsättningar för utförsåkning än i dag. I kombination med en ny centralt placerad lift kommer backen att kunna utnyttjas mer effektivt och ge mer åkyta. En viktig del för Eskilstunas utveckling och friluftsliv, säger Mattias Alberts, avdelningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Den nya högre skidbacken beräknades ha tagit 3-5 år att skapa om inte Amazon kommit till Sverige. Den nya backen förväntas nu vara klar till vintern 2018/2019.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!