NetOnNets nya VD laddar för praktik på lagret

"Viktigt att komma nära".

Efter en rekryteringsprocess på flera månader stod det i slutet av förra veckan klart att den som efterträder Susanne Ehnbåge som vd för NetOnNet är Susanne Holmström, som närmast kommer från försäkringsbolaget Trygg Hansa. Innan dess arbetade hon i 12 år inom telecom på Tele2.

LÄS ÄVEN: NetOnNet har hittat Susannes ersättare - och det är Susanne

Annons
Annons

- Nu känns det fantastiskt att få ta med den erfarenhet som jag har fått i andra branscher in till handeln. Det ska bli väldigt spännande, säger hon till Ehandel.se.

Då blir det alltså ännu en ny bransch för din del?

- Ja, men jag tycker att kundbeteendet och utvecklingen mot digitalisering återfinns i många branscher. Beteendet är ofta detsamma, och nu kan jag ta mig med inspiration från mina tidigare branscher. Jag tycker överlag att olika industrier borde vara bättre på att lära sig av varandra. Samtidigt är jag förstås ödmjuk över att jag är ny i just den här branschen.

"Ett fint läge att kliva in nu"

Susanne Holmström hyllar NetOnNet för den omställning som företaget har genomgått de senaste åren. Hon menar att hemelektronikföretaget har varit duktigt på att anpassa sig efter kundbehovet i ett tidigt skede, och att den nuvarande modellen - med en kombination av e-handel och lagershoppar - kommer att gynna NetOnNet framåt.

- Den positionen gör att vi är slagkraftiga på marknaden, och nu gäller det att vidareutveckla det, säger hon, och fortsätter:

- Av det jag har sett utifrån så tycker jag att NetOnNet har tagit modiga och tuffa beslut och investerat i IT och infrastruktur i en tuff tid. Så det är ett väldigt fint läge för mig att kliva in nu.

Hur tänker du dig att NetOnNet ska hantera konkurrensen från till exempel aktörer i andra länder?

- Det är lite tidigt för mig att svara på det i detalj, men jag ser NetOnNet som ett nytänkande och flexibelt bolag som rör sig snabbt och är väl anpassat för framtidens marknad. Jag ser att det finns god potential i att bygga vidare på det som har påbörjats.

Annons
Annons

Inleder med att lära känna personalen

Susanne Holmström tillträder inte sin nya tjänst förrän den 1 oktober i år, men hon har redan hunnit med att besöka delar av företaget. När hon väl är på plats i höst tänker hon inleda med att "lägga tid och kraft på att lära känna företaget och alla medarbetare", som hon uttrycker det.

- Jag tycker att det är viktigt att komma nära de olika delarna i en verksamhet, så jag ser fram emot att tillbringa lite tid på lagret och tänker även ta något samtal i kundtjänsten, berättar hon.

Du planerar alltså att själv packa ett paket eller två?

- Ja, absolut. Om de låter mig vill säga, haha. Jag ser en enorm potential i att lära känna alla delar av ett företag, avslutar Susanne Holmström.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!