Nu är det klart – Swish blir del av Klarna Checkout

När Swish i början av november lanseras i en särskild e-handelsversion kommer betalmetoden även att bli en del av Klarna Checkout.

I slutet av förra veckan berättade vi att trots att Swish ännu inte lanserats i en version som är anpassad för e-handel, är det redan nu över 400 e-handlare som erbjuder betalning med Swish i sina webbshoppar. När Swish för e-handel lanseras i november borde alltså intresset för betalmetoden vara stort.

Att Klarna skulle hoppa på Swish-tåget har varit mer eller mindre känt ett tag, men nu finns ett färdigt avtal klart. Alla e-handlare som har Klarna Checkout kommer framöver automatiskt att kunna erbjuda Swish som ett av betalalternativen tillsammans med kortbetalningar och faktura.

Annons

"Lika säkert som faktura"

- Swish är en kanonlösning för användare och vi är glada att kunna integrera det i vår kassa. Det kommer att bli ett viktigt komplement till de andra betalningssätten, såsom kort- och direktbetalning eller faktura, som redan i dag finns i Klarnas kassa, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och VD på Klarna.

Enligt Klarna kommer betalningen med Swish att vara lika säker som den med faktura. Tjänsten ska omfattas av Klarnas köparskydd som innebär att användaren antingen får varan eller pengarna tillbaka.

UPPDATERING: Det är ännu oklart vad tjänsten kommer att kosta e-handlare, eller exakt när den ska införas. I ett mail till Ehandel.se skriver företaget att de hoppas kunna införa Swish "så snart som möjligt", och att de återkommer med fler detaljer längre fram.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!