Nu händer det: Starbucks säger hejdå till e-handeln

Satsar på att vara en "måste besökas-destination" istället.

I september kunde vi berätta att den amerikanska kafékedjan Starbucks fattat det kontroversiella beslutet att stänga ner sin e-handel. I söndags, samtidigt som september gick över i oktober, skedde det. En hälsning postades i företagets e-handel för att upplysa kunderna om vad som var på gång.

- Du kan köpa dina favorit kaffe- och Starbucksprodukter på ditt lokala Starbucks, skrev företaget.

Annons

"Kan inte garantera tillgängligheten"

Men att kunderna kommer att kunna hitta de populära produkterna på de lokala caféerna framöver, är inte säkert.

- Vi kan inte garantera tillgängligheten för några produkter i butikerna, men vi vet att ni kommer att hitta många valmöjligheter att njuta av, fortsatte företaget sin hälsning till kunderna.

Enligt Maggie Jentzen, som sägs vara en av företagets talespersoner, ska beslutet ha berott på att företaget ville "förenkla försäljningskanalerna".

- Vi fortsätter att investera i att utveckla Starbucks som en "måste besökas-destination" och letar igenom hela vår portfolio för att göra ett dicplinerade, eftertänksamma, beslut, ska hon ha förklarat.

"Ett jordsskredssifte inom handeln"

Även Starbucks VD, Kevin Johnson ska vid ett tidigare tillfälle ha pratat om ett "jordskredsskifte" inom handeln, och menat att handlarna måste skapa en "unik och uppslukande" upplevelse i sina butiker.

Detta tycks alltså nu vara precis vad som ska ske.

Populära produkter försvinner

Dessvärre innebär detta också att en av företagets mest populära produkter genom tiderna - smaksatta sirapsblandningar - framöver kan bli svåra att få tag på. Dessa säljs generellt inte i butikerna, men såldes tidigare i e-handeln.

- Siraper och såser kommer inte längre att finnas tillgängliga för försäljning, bekräftade Maggie Jantzen, varpå företagets fans genast började protestera i sociala medier.

Annons

För de kaffeälskare som absolut inte kan leva utan smaker som "Pumpkin Spice Latte", finns det dock en sista räddning. På e-handelssidan eBay säljs de nämligen fortfarande för 100 amerikanska dollar.

Annons