Nu kan även finnarna e-handla sin begravning

Svenska Funera inleder sin nordiska expansion och tar steget in på den finska marknaden.

Funera har vuxit stadigt sedan starten för drygt tre år sedan och är idag en av Sveriges största digitala begravningsbyråer. I januari köpte Verdane Capital in sig i Funera och flaggade då för en kommande Nordenlansering.

Nu öppnar Funera sitt första kontor utanför Sverige, i Helsingfors, Finland.

Annons

– Det är ett stort affärsmässigt steg för oss att etablera vår verksamhet utanför Sveriges gränser. Finland känns som ett naturligt val eftersom både seder och traditioner ligger nära den svenska kulturen, säger Dennis Jillvert, vd och grundare till Funera.

500 traditionella begravningsbyråer

Ny landsdirektör för Funera i Finland blir Tobias Andersin, som tidigare kommer från en vd-roll på Rockway där han arbetat med digitala strategier för e-lärande.

– Nästan alla tjänster finns tillgängliga online idag och de flesta är redan vana vid det. Vi kommer nu att kunna erbjuda våra finska kunder de fördelar som kommer med e-handel även vid begravningstjänster, säger Tobias Andersin.

Enligt Funera finns det uppskattningsvis cirka 500 traditionella begravningsbyråer i Finland, nu får de konkurrens av en svensk nätaktör.

– Vi ger våra kunder allt det som en traditionell begravningsbyrå ger men till ett bättre pris, säger Tobias Andersin.

Annons