Klart att Byggmax får köpa Skånska Byggvaror

Konkurrensverket godkänner Byggmax förvärv av Skånska Byggvaror.

I början av november meddelade Byggmax att man förvärvar konkurrenten Skånska Byggvaror. En nyhet som kom kort efter det att Polaris, storägare i Skånska Byggvaror, undersökt möjligheterna att börsnotera bolaget. Man konstaterade dock att det fanns andra alternativ på bordet.

– Vi har under hösten förberett ett ägarskifte där en försäljning till en större branschaktör varit ett av alternativen. Det här är en bra affär för alla parter, där Skånska Byggvaror får möjlighet att fortsätta utvecklas under eget varumärke, men utifrån Byggmax starka nordiska plattform, kommenterade Peter Ankerst, Polaris Private Equity affären.

Annons

Klappat och klart efter årskiftet

Nu står det klart att Konkurrensverket godkänner Byggmax förvärv av Skånska Byggvaror och att transaktionen kommer att genomföras direkt efter årsskiftet. Köpeskillingen är 741 miljoner kronor, med möjlighet för Skånska Byggvarors aktieägare att få ytterligare 110 miljoner kronor om förvärvet visar sig lyckosamt.

Skånska Byggvaror kommer att drivas vidare som ett dotterbolag och separat varumärke och tillsammans kommer man att komplettera varandra på flera plan.

– Vi ser betydande synergier mellan bolagen, främst att vi kan dra nytta av varandras sortiment för att öka försäljningen, kommenterade Magnus Agervald, VD Byggmax Group, förvärvet i november.

Annons