Search
Close this search box.
ANNONS

Ny Apoteautmanare live i dag: "Ser helt okej ut"

Ny Apoteautmanare live i dag: "Ser helt okej ut"
Axfoods nya apotek nu รถppet fรถr bestรคllningar
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Axfoods spelare ger sig in i leken.

ANNONS

Efter att ha varit mer eller mindre ensam som renodlat nรคtapotek i Sverige, har Apotea fรฅtt finna sig i att andra fรถretag ocksรฅ vill ha en del av kakan. Fรถr nรฅgon mรฅnad sedan gjorde Meds entrรฉ pรฅ marknaden, och kunde kort dรคrefter berรคtta om en lyckad start.

Lร„S ร„VEN:ย "Flera hundra order varje dag"

Ska bli ledande i Sverige

I dag รคr det ocksรฅ dags fรถr Axfoods apotekssatsningย Apohem att ta klivet ut pรฅ marknaden. Livsmedelsjรคtten har arbetat med sitt apoteksprojekt sedan i hรถstas, dรฅ det nya apoteket till en bรถrjan gick under namnet Hubia.

Lร„S ร„VEN:ย Nytt nรคtapotek utmanar Apotea

- Apohems vision รคr att bli Sveriges ledande nรคtapotek. Med lรฅga priser, snabba trygga leveranser och snart รคven fรถrsรคljning av receptbelagda lรคkemedel lรคgger vi grunden fรถr att utveckla en unik kundupplevelse tillsammans med Axfood, sรคger Henrik Patzer, vd fรถr Apohem, i ett pressmeddelande.

Nรคr Ehandel.se tar kontakt med fรถretaget fรถr att fรฅ senaste nytt visar det sig att bestรคllningarna bรถrjade rulla in sรฅ gott som direkt efter lanseringen.

- Det rullar pรฅ! Vi har inte gรฅtt ut jรคttehรฅrt nu i bรถrjan, men det ser helt okej ut. Just nu รคr till exempel 30 besรถkare inne pรฅ sajten, rapporterar Henrik Patzer till Ehandel.se.

Receptbelagt innan รฅrets slut

Apohems plan รคr att inom kort bรถrja med fรถrsรคljning av receptbelagda lรคkemedel, men till en bรถrjan kommer fรถretaget endast att sรคlja receptfria lรคkemedel och andra apoteksvaror.

Fรถretaget, som ocksรฅ backas av Axel Johnsons investmentbolag Novax, har i dag 4 000 artiklar av 500 varumรคrken i sitt sortiment. Det ska enligt Apohem ska vara "fler handelsvaror รคn hos ett normalstort apotek".

- Vi har lรคmnat in en ansรถkan om att bedriva รถppenvรฅrdsapotek och vรฅr ambition รคr att kunna erbjuda vรฅra kunder receptbelagda lรคkemedel innan รฅret รคr slut, sรคger Henrik Patzer i pressmeddelandet.

Dela artikeln: