Ny VD till Coop – han fick jobbet

Lämnar Mekonomen för toppjobb inom livsmedelsbranschen.

Coop ökade förra året sin e-handelsförsäljning med 50 procent och koncernen har steg för steg utökat antalet orter där kunderna kan beställa hem företagets matvaror på nätet.

Nu meddelar koncernen att den från och med nästa år kommer att dela upp verksamheten i tre affärsområden; Inköp och Kategori, Supply Chain och Logistik samt Marknad och Online. Det ser alltså ut som att e-handeln kommer att få en ännu mer framträdande position i bolaget framöver.

Annons
Annons

"Ser fram emot att utveckla verksamheten"

I samband med förändringarna anställer Coop Sverige en ny VD, och valet föll på Magnus Johansson, som närmast kommer från rollen som VD på Mekonomen.

- Jag är mycket glad att få uppgiften att fortsätta bygga Coop och ser mycket fram emot att få utveckla verksamheten och tillsammans med medarbetarna lägga upp en strategi som skapar förutsättningar för lönsam tillväxt, säger Magnus Johansson i ett pressmeddelande.

Har arbetat på Coop tidigare

Utöver sin tid på Mekonomen, som också har satsat lite extra på e-handeln under de senaste åren, har Magnus Johansson bland annat haft högt uppsatta positioner på Lantmännen. Men i själva verket är Magnus Johansson inte ny på Coop - åren 2012 och 2013 var han nämligen VD för Coop Inköp och Logistik.

- Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Magnus, som kommer med lång och gedigen erfarenhet från detaljhandelns samtliga led. Med Magnus får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap med fokus på tillväxt och samverkan, säger Tommy Ohlström, styrelseordförande i Coop Sverige AB.

Rekryteringen av Magnus Johansson innebär att Sonat Burman-Olsson lämnar jobbet som VD och koncernchef på Coop Sverige. Hon har haft tjänsten sedan 2014.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!