E-handel får unik chans att sälja lego från höjdhoppsställning

Stefan Holm siktar mot nytt världsrekord.

När second hand-kedjan Erikshjälpen för ett par veckor sedan började med e-handel, bestod sortimentet av traditionella produkter som kläder, accessoarer och inredning.

LÄS ÄVEN: Erikshjälpen storsatsar online - öppnar egen e-handel

Annons

"Det bästa av två världar"

Nu kommer dock utbudet i den nya nätbutiken, som fått namnet Secondhand.se, att breddas med en minst sagt ovanlig produkt. Företaget ska nämligen sälja legot som ingått i en höjdhoppsställning som friidrottaren och höjdhoppsstjärnan Stefan Holm ska ta sig över.

- För mig är höjdhopp och lego det bästa av två världar och det känns kul att kunna förena mina intressen och dessutom kunna bidra till något väldigt positivt, säger Stefan Holm i ett pressmeddelande.

Byggs i samband med festival

Höjdhoppsställningen i lego kommer att byggas i samband med Klossfestivalen, som äger rum i Örebro i juli. För konstruktionen står personer från BriXtar, en samlingsplats från några av Sveriges främsta legoentusiaster.

Byggandet kommer att pågå under de dagar som festivalen pågår, och de som gästar festligheterna får möjlighet att hoppa över ribban i takt med att den blir allt högre. På festivalens sista dag, det vill säga när ribban är som högst, kommer Stefan Holm komma in och göra ett försök att slå nytt världrekord. Hur högt hoppet blir beror på hur mycket lego som i förväg skänks till ändamålet.

"Lego är det mest sökta ordet"

Bakom initiativet står BriXtar, som Stefan Holm för övrigt har investerat i, och Erikshjälpen Second Hand - som alltså ska se till att höjdhoppslegot får ett nytt hem när festivalen är över. Och att hitta en e-handelskund att skeppa legot till lär knappast bli någon utmaning.

- För oss betyder alla saker som kommer in till vår e-handel otroligt mycket. Vi vet att detta kommer göra stor skillnad och tycker att det känns fantastiskt roligt att Stefan väljer att göra detta tillsammans med oss. Lego är faktiskt det mest sökta ordet på Secondhand.se, säger Anton Olsson, projektledare för Erikshjälpens e-handelssajt.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!