Ny svensk e-handel tar emot Bitcoin i kassan

Handla mobiltillbehör med kryptovalutan.

Bitcoin har fått en renässans den senaste tiden när det kommer till intresset kring den digitala valutan. Får något år sedan skulle många e-handlare satsa på betalmetoden men sedan var det få som faktiskt lanserade stöd för det. Flera av dem som faktiskt öppnade upp för betalning i Bitcoin verkar även ha blivit med med betalmetoden sedan dess.

Häromdagen snackade vi med Webhallen, som faktiskt tar emot betalningar i Bitcoin, och Inet, som planerar att lansera stöd för det, om den senaste tidens turbulens kring kryptovalutan. Båda dessa e-handlare verkade dock fortsatt vara mycket positiva till Bitcoin.

Annons

LÄS ÄVEN: Bakslag för Bitcoin - svenska näthandlare fortsatt positiva

I samband med den nyheten så kontaktade e-handlaren Emporium Sweden oss för att meddela att de precis lanserat stöd för kryptovalutan. Vi kan alltså vara på väg att få se en ny våg med e-handlare som öppnar upp för betalningar i Bitcoin.

Emporium Sweden, med bas i Göteborg, grundades förra året av Stipe Kakic. Nätbutiken säljer mobiltillbehör och vi ställde några frågor till Stipe om deras Bitcoin-lansering.

Varför satsar ni på Bitcoin?

- Vi tror att Bitcoin och flera andra kryptovalutor är här för att stanna, så varför inte hoppa på tåget så tidigt som möjligt. Vi vill också kunna erbjuda så många betalsätt som möjligt, säger Stipe Kakic.

Var det svårt att integrera Bitcoin i kassan?

- Nej, det gick jättesmidigt. Men innan vi implementerade betalsättet så var det flera timmar på Google innan vi hittade rätt. Allt sköts nu automatiskt och vi är i kontakt med en svensk Bitcoinsida som vi förmodligen ska börja samarbeta med.

Vi frågade förstås även Stipe Kakic om de fått in någon order ännu som betalats med Bitcoin.

Annons

- Vi lade till det för några dagar sen och just nu har vi inte fått in någon betalning med Bitcoin, men jag tror att det kommer öka med lite marknadsföring.

Annons