Ny tjänst tar 10 000 utvecklare till svensk e-handel

Ska lösa bristen på kunnig IT-personal.

Samtidigt som svenska e-handelsföretag och andra digitala verksamheter i väst upplever att det kan vara svårt att få tag i kunnig IT-personal, finns det gott om kvalificerad arbetskraft i andra delar av världen. Det fick trion bakom företaget Otivr att reagera.

LÄS ÄVEN: Svensk Handel kräver rejäl kompetenssatsning

Annons

Kvalitetssäkrar alla bolag

Nu har de tagit fram en plattform där 10 000 utvecklare från ett hundratal indiska IT-bolag är redo att hjälpa till exempel e-handlare med tillfälliga projekt. Tanken är att e-handlare som till exempel ska lansera en ny sajt, kan låta Otivr sköta jobbet istället för att behöva lägga tid på att hitta personal på egen hand.

- Vår målsättning är att hjälpa svenska företag att bli bättre på att tillgodogöra sig den billiga och högkvalitativa utländska IT-kompetensen genom ett digitalt och säkert förfarande. Otivr finns som ett stöd genom hela upphandlingen och leveransen, säger företagets vd Ricky Dhillon i ett pressmeddelande.

Enligt Dhillon är det inte ovanligt att IT-resurser finns att tillgå via digitala plattformar, men det som uppges göra Otivrs tjänst annorlunda är att alla IT-bolag som finns med på plattformen kvalitetssäkrats innan några affärer inleds.

- Vi har sett att svenska köpare blivit besvikna av den varierande kvalitén efter att ha köpt frilanstjänster. Otivr arbetar endast med professionella företag. Vi erbjuder hög kvalitet till oslagbart pris, säger Ricky Dhillon, VD på Otivr.

LÄS ÄVEN: Stor brist på kompetens inom e-handeln 

Kostnad: 15-20 dollar i timmen 

Det “oslagbara priset” ligger någonstans mellan 15 och 20 amerikanska dollar i timmen, får vi veta när vi frågar Ricky Dhillon om saken. Han menar att metoden att outsourca mjukvaruutveckling är betydligt mer etablerad i länder som Storbritannien och USA, än i Sverige.

Otivr har backats upp av “etablerade affärsänglar” och har tagit in totalt sex miljoner kronor för att etablera den nya plattformen i Sverige. Företaget har också hunnit få en hel del uppmärksamhet, inte minst i indisk media.

Annons
Annons