Nya uppgifter: Boozt till börsen före midsommar

En börsnotering "skapar finansiell styrka", enligt VD:n Hermann Haraldsson.

Envisa rykten har i flera år gjort gällande att e-handlaren Boozt ska vara på väg att börsnoteras. Så sent som i februari i år sade sig dock företaget inte ha tagit några beslut om saken även om planerna på en börsnotering verkade leva vidare.

- Eftersom vi i stor utsträckning ägs av investmentbolag så utvärderas vårt ägande kontinuerligt baserat på de möjligheter som finns för företaget. Vi har tagit in några rådgivare för att underlätta att granska olika strategiska alternativ för bolaget. Inga beslut har hittills tagits och utvärderingarna görs i bästa intresse för bolaget och våra ägare, sade Johan Holmqvist, kommunikationschef på Boozt.com till Ehandel.se den 17 februari.

Annons

Ska ge möjlighet till investeringar

Men ingen rök utan eld och nu verkar börsentrén faktiskt till slut vara på väg att hända. Enligt Dagens Industi ska Boozt nämligen ta steget in på Stockholmbörsen före midsommar i år.

- Det skapar finansiell styrka för att göra nödvändiga investeringar och växa, säger VD:n Hermann Haraldsson till tidningen.

Till DI säger Boozts VD att det inte finns något exakt datum för börsnoteringen men att den ska bli av före midsommar.

- En viktig anledning till noteringen är att vi vill bredda vår ägarbas. Vi ägs delvis av två riskkapitalfonder och de måste vid någon tidpunkt stänga sin position, säger han.

LÄS ÄVEN: Boozts VD om börsbeslutet: "Vi har visat att vi kan tjäna pengar"

Annons