Nybakat bröd till dörren när Bagarbudet har premiär

Bagarbudet lanserar i helgen sin prenumerationstjänst i Göteborg.

Vem vill inte ha nybakat bröd till kaffet på lördagsmorgonen?

Inte så värst många, tänkte Oskar Holmblad, Philip Holgersson och Felix Karlsson. De går alla på Chalmers Entreprenörsskola och har nu bestämt sig för att ta sina ambitioner utanför skolbänken. I helgen är det premiär i Göteborg för deras prenumerationstjänst Bagarbudet, som låter kunden beställa nybakat bröd i förväg och sen få sin leverans hängd på handtaget till ytterdörren lördag morgon.

Annons
Annons

- Vi vänder oss initialt till Örgryte för att lyckas felfritt med leveranser, ordrar och allt annat som eventuellt kan gå fel. På sikt, och inte för långt i framtiden, planerar vi att täcka hela Göteborg, berättar Oskar Holmblad.

Liknande tjänster har tidigare lanserats i bland annat Stockholm och Malmö, och att skicka ut försändelser på morgonen kan vara en affärsmodell som för med sig möjligheter.

Inspireras av Onlinepizza

Ehandel.se kunde för en tid sedan berätta att det blir allt vanligare att e-handlade paket delas ut med till exempel morgontidningar. Företagarna bakom Bagarbudet är öppna för liknande logistiklösningar.

- Det är absolut inte omöjligt att vi kan kollaborera med andra aktörer och dela ut fler paket men i dagsläget fokuserar vi på att bygga upp plattformen och sekundärt att ansluta fler orter och aktörer.

Till en början ska trion själv leverera kundernas beställningar, men det finns planer på andra lösningar. Det kan i framtiden också bli aktuellt med leverans till andra orter än Göteborg.

- På sikt har vi planer på att vår plattform ska fungera som en one-stop-shop, det vill säga hit ska man kunna vända sig oavsett var man bor. Aktörer i olika delar av Sverige ska således kunna ansluta sig till Bagarbudet och ansluta ett område. På så sätt ska vi expandera, likt hur onlinepizza fungerar idag, säger Oskar Holmblad.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!