Nytt superlager ska göra Jollyroom störst i Norden

I drift lagom till julhandeln.

Jollyroom har tecknat ett avtal om 20 400 kvadratmeter ny lageryta i Göteborgs hamn, som enligt e-handlaren innebär tillökningen att Jollyroom kommer att ha Nordens största logistikanläggning inom e-handel.

"Sveriges bästa logistikläge"

Det nya lagret, vars yta uppges motsvara fyra fotbollsplaner, kommer enligt Jollyroom att vara i drift inför årets julhandel.

Annons

- Vår nya anläggning är placerad i Sveriges bästa logistikläge med bra kommunikationer till alla storstäder i Norden. Syftet med byggnaden är att reducera leveranstiderna och att utveckla den automatiserade hanteringen av smått och mellanstort gods, säger Jollyrooms grundare och majoritetsägare Ole Sauar i ett pressmeddelande.

När Jollyrooms nya bygge står klart, kommer även ett nytt nordiskt e-handelscentrum att ha upprättats. Det eftersom lagret tillsammans med Jollyrooms övriga lager på Hisingen ska få en total kapacitet på 65 000 kvadratmeter, vilket enligt Jollyroom är det största e-handelsklustret i sitt slag i Norden.

- 65 000 kvadratmeter totalt ger oss möjlighet att fortsätta att växa kraftfullt inom barn- och babybranschen. Vi kommer både starta med och kunna bibehålla ett stort varulager under hela julhandeln, vilket vi vet har positiva försäljningseffekter, säger Cecilia Olsson, logistikchef på Jollyroom.

Tittar på fler "hamnnära lägen"

Nyligen investerade Jollyroom även i en automatiserad lageranläggning, som förväntas öka effektiviteten i företagets pakethantering. Men trots det räknar företaget med att behöva utöka lagerytan igen inom en inte alltför lång framtid.

LÄS ÄVEN: Jollyroom miljoninvesterar i automatiserad paketsortering

- De närmaste fem åren pågår en stor övergång från butikshandel till e-handel. För att möta framtiden med rätt kapacitet kommer vi därför att teckna fler avtal i hamnnära läge framöver. Vårt mål är att ta största delen av tillväxten för barn och babyprodukter online på den nordiska marknaden, avslutar Sauar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!