Oscar Jacobsons styrelse avsätter VD:n

Var ett enat beslut.

I juni förra året köpte Mellby Gård upp det 116-åriga herrmodemärket Oscar Jacobson. David Thunmarker, som var företagets vd, såg väldigt positivt på förvärvet som skulle driva bolagets planerade expansion under kommande år. 

LÄS ÄVEN: 115-årigt herrmodemärke köps upp av Mellby Gård

Annons
Annons

Nu har det anrika modemärket meddelat att David Thunmarker lämnar sin post som vd för bolaget. Enligt Oscar Jacobson har styrelsen kommit fram till beslutet gemensamt. 

David tillträdde som vd på företaget strax efter sommaren 2017. Innan dess var Roger Tjernberg vd och koncernchef för Oscar Jacobson i åtta år. När David tog över vd-rollen utsågs Roger till arbetande styrelseordförande i bolaget. Nu tar Roger Tjernberg på sig titeln som tillförordnad vd under tiden rekryteringsprocessen pågår för att hitta Davids ersättare. 

- Som ägare är vi säkra på att Oscar Jacobson har förmågan att navigera rätt även om utmaningarna i branschen är något större i det korta perspektivet. I ett längre perspektiv har vi full tilltro till att Oscar Jacobson uppnår positionen som ett ledande europeiskt premiumvarumärke för den moderna mannen, säger Thomas Gustafsson, styrelsens ordförande och vice vd på Mellby Gård, i ett pressmeddelande och tillägger:

- Jag och styrelsen vill tacka David för hans tid i bolaget. Hans branschkunnande och dedikerade inställning till varumärket har på många sätt bidragit till den starka marknadsposition bolaget har idag.

Oscar Jacobson grundades 1903 och har idag 10 egna fysiska butiker, en e-handel samt finns hos drygt 250 oberoende återförsäljare.

LÄS ÄVEN: Oscar Jacobson mot 300 miljoner med omnikanal

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!