Outnorth passerade en halv miljard i omsättning

Samt minskar förlusten.

Den nordiska outdoor-jätten Outnorth presenterar nu sina siffror gällande fjolårets försäljning. Omsättningen passerade för första gången en halv miljard och landade på 526 miljoner kronor. Outnorth är ännu inte lönsamma men förbättrar resultatet från minus 11 miljoner, 2017, till minus 7,8 miljoner i fjol.

- Bolaget har under 2018 haft en omsättningstillväxt om 25 procent jämfört med 2017. Det var framförallt kvartal tre och fyra som stod för årets tillväxt, skriver Outnorth i rapporten och tillägger:

Annons

- Prioritering inom bolaget har under året fortsatt varit tillväxt. Vi har under året fortsatt öka våra marknadsandelar och har idag en signifikant omsättning i alla nordiska länder utom Island. Även Tyskland är en betydande marknad för bolaget.

Det har hänt en hel del under 2018 för Outnorth och utöver att ha flyttat huvudkontoret från Kalmar till Växjö så köpte man indirekt upp sin norska konkurrent Fjellsport, via moderbolaget Outnordic Invest som i sin tur ägs av Egmont.

LÄS ÄVEN: Outdoorjätten: Fusionen ska ge betydande synergieffekter

Tillsammans med Fjellsport omsätter outdoor-koncernen över en miljard kronor. Planen för 2019 är att börja tjäna pengar.

- Den övergripande målsättningen för 2019 är att med fortsatt god tillväxt skapa lönsamhet i bolaget och att på helårsbasis uppnå ett positivt resultat, skriver Outnorth.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!