Outnorth rullar in cyklarna i webbshoppen

Inte den första outdoor-aktören som plockat upp cykeltrenden.

Outdoor-försäljaren Outnorth satsar på en ny produtkategori och börjar sälja cyklar på nätet. Från och med klockan 22 ikväll kan nätkunderna köpa fyra olika modeller som säljs under det egna nystartade varumärket Velova.

"Dags att även börja sälja cyklar"

Beslutet kommer efter att företaget redan sedan tidigare sålt tillbehör till cyklar.

Annons

- Vi har haft tillbehör under en ganska lång tid och vi kände att det var dags att även börja sälja cyklar, säger Dennis Svärd, kommunikationschef på Outnorth till Ehandel.se.

Addnature öppnade butik med Bikester

Outnorth är inte den första aktören i Outdoor-branschen som snappar upp cykeltrenden. För exakt ett år sedan meddelade konkurrenten Addnature att de skulle fördjupa samarbetet och öppna en gemensam butik tillsammans med systerbutiken Bikester, som är en av de stora cykelförsäljarna på nätet.

Enligt Dennis Svärd har dock Outnorth satsning ingenting med konkurrentens dito att göra.

- Vår satsning är en egen satsning, säger han.

Satsningen kan utökas

Han har ingen statistik på ifall intresset för cykling ökat, men tycker sig ha märkt att fler och fler väljer cykeln som både transport- och träningsalternativ.

Hur mycket Outnorth räknar med att tjäna på den nya produktkategorin vill de inte avslöja i nuläget, men Dennis Svärd säger att satsningen eventuellt kan komma att utökas i framtiden.

Annons