Paketautomater på väg till 43 butiker när Willys storsatsar

43 Willysbutiker kommer med start denna veckan att förses med paketautomater, efter att tjänsten tagits väl emot under en testperiod.

Trots att en pilotstudie som PostNord genomfört nyligen visade att många svenskar inte verkar vara helt sålda på idén med paketautomater, drar sig inte både städer och företag för att satsa på leveransmodellen.

Nyligen berättade vi att Helsingborg utsetts till testkommun för paketautomater i ett forskningsprojekt på Lunds universitet, och nu är det dags för nästa storlansering på området.

Annons

Kan utvidgas till fler i koncernen

Efter att med gott resultat ha testat paketstationer på ett tiotal Willysbutiker har affärskedjan bestämt sig för att införa paketautomater på bred front. Nu har affären tecknat ett avtal med SwipBox om att placera ut paketautomater i 43 Willysbutiker. När tjänsten har utvärderats ytterligare kan det dessutom bli tal om fler stationer i andra butiker som ingår i Axfood-koncernen.

Paketen kommer att levereras till automaterna med DHL Express. I samma veva får kunden ett sms om att paketet finns tillgängligt, och sedan hämtar han eller hon själv upp det med hjälp av en pinkod.

De första av de 43 paketautomaterna kommer att placeras ut den här veckan.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!