Rekord: En halv miljon paket hos PostNord på ett dygn

Den ökande E-handeln ligger bakom.

Under natten till tisdagen sattes ett nytt paketrekord på PostNords terminaler: 533 000 paket hanterades endast i natt. Enligt PostNord själva är det svenskarnas allt flitigare e-handlande som resulterat i att en halv miljon paket färdades genom företagets slussar.

Bara i år har PostNord beräknat att vi handlar julklappar på nätet för 6,2 miljarder kronor, vilket innebär att e-julhandeln ökat med nästan en fjärdedel - 24 procent - sedan förra året.

Annons
Annons

Julhandeln mer utspridd i år

Enligt PostNord är det en trend de senaste åren att julhandeln spridits ut under allt fler veckor, vilket i år främst visat sig genom att den börjat redan under Black Friday. Med tanke på detta är det extra anmärkningsvärt att paketrekordet kommer först nu, menar företaget.

- Att vi ändå ser rekordet på över en halv miljon paket på ett enda dygn blir ännu mer anmärkningsvärt sett i ljuset av den utspridda julhandeln, säger PostNord Sveriges VD Anders Holm i ett pressmeddelande.

Har bemannat upp

PostNord har som tur är bemannat upp rejält inför paketanstormningen den här veckan.

– Den stora ökningen gör naturligtvis att arbetet går på högvarv på våra terminaler och ute i distributionen till mottagarna. Det är fantastiskt att se hur våra medarbetare går in och ger allt för att julklapparna ska nå fram i tid, säger Anders Holm.  

LÄS ÄVEN: PostNord, DHL, Schenker och Bring om sista julveckan

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!