Paradiset börjar med e-handel – öppnar nu för fler delägare

Bjuder in allmänheten till crowdfundingrunda.

Efter en del förberedelser i det tysta stod det för ett par dagar sedan äntligen klart att matvarukedjan Paradiset skulle lansera sin e-handel.

LÄS ÄVEN: Paradiset öppnar äntligen sin e-handel

Annons

Hittills har Paradiset endast haft butiker i Stockholm, så med den nya e-handeln är planen att företaget ska expandera utanför huvudstaden. Företaget har också planer på en ny fysisk butik i Täby, och med tanke på alla satsningar är det kanske inte så oväntat att företaget nu vill fylla på plånboken.

LÄS ÄVEN: Paradiset öppnar ny hybridbutik i Stockholm

"Bygger på att engagera kunderna"

I veckan kommer Paradiset att lansera en andra crowdfundingrunda, och förhoppningen är att den ska leda till nya delägare i hela Sverige.

- Paradisets affärsmodell skiljer sig avsevärt från de stora dagligvarukedjornas. Den bygger på att engagera kunderna i allt vi gör, från urval av produkter och producenter till aktiviteter och kommunikation. Genom att ge fler möjlighet att bli delägare i Paradiset kan fler ta makten över maten de äter, säger Johannes Cullberg, grundare av Paradiset, i ett pressmeddelande.

4 500 bidrog med 18 miljoner

Rundan pågår till och med midsommar, och den som väljer att delta får vara beredd att betala knappt 1 200 kronor för tio aktier. Som ny delägare kan man också ta del av rabatterade priser hos Paradiset i ett år framåt.

Den nya crowdfunding-rundan, som arrangeras i samarbete med Funded by me, är Paradisets andra i ordningen. Den förra ägde rum i höstas, och då samlade företaget in över 18 miljoner kronor från totalt 4 500 investerare.

Annons