Partykungen efter prisregnet: ”Motståndet var inte så stort”

Festfixaren från Gävle kunde i helgen fira att han utsetts till Årets Företagare i Gävle och Gävleborg.

I helgen utsågs Partykungens VD Joel Svensson till Årets Företagare i Gävle och Gävleborg, ett pris som delats ut av branschorganisationen Företagarna.

- Det känns riktigt roligt! Framförallt så hoppas jag att jag genom det här priset kan inspirera andra att starta företag och våga vara framgångsrika. Dock tycker jag priset är lite missvisande då jag långtifrån ensam är anledningen till vår framgång. Både personal och övriga delägare är lika mycket mottagare av det fina priset, kommenterar Joel Svensson.

Annons

För att bli utnämnd till Årets Företagare ska man bland annat vara en god förebild för andra och skapa jobbtillfällen i regionen, samt ha god lönsamhet och aktivt driva sitt företag.

- Personligen tror jag att vi vann av den anledningen att motståndet inte var så stort.

Anders Borg som förebild

Hur motståndet sett ut råder det förmodligen delade meningar om. Oavsett vilket har Joel Svensson under de senaste året fått ta emot flera stora branschpriser, som exempelvis Årets unga företagare 2014 och Årets digitala gasell 2015.

Börjar det bli tjatigt?

- Det kan nog aldrig bli tjatigt att bli uppvaktad på det sättet. Däremot kan jag tycka att vissa utmärkelser har varit roligare än andra att få ta emot. Exempelvis kändes det väldigt stort att få vinna Di Gasell:s digitala pris förra året då det just är digitalt vi jobbar mest, säger Joel Svensson, och tillägger:

- Där fick jag bland annat en privat pratstund med vår före detta finansminister Anders Borg, som är lite av en förebild för mig.

I förra veckan kunde vi konstatera att nyheten om Partykungens nya superlager blev veckans mest lästa. Om prispokalen hamnar där eller någon annanstans är dock oklart.

- Vi har inte bestämt oss riktigt men det vore kul att göra något roligt med den. Kanske tävla ut den till någon av våra kunder på Instagram.

Annons

Annons